Top
 

Content marketing trends voor 2020

Er zijn enorm veel ontwikkelingen aan de gang op het gebied van content marketing. En omdat dit een branche is waarin er snel dingen veranderen en ontwikkelen, moet je weten wat er speelt, zodat je daar rekening mee kan houden en op ik kan spelen. Zo ben je een stapje voor op de concurrentie. Maar wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van content marketing voor 2020.

SEO-trends: voice & location based

Een belangrijke trend op het gebied van SEO is het uitbreiden van ‘voice searches’. 20% van alle mobiele zoekopdrachten op Google zijn via voice searches. Naar schatting zal in 2020 40% van alle zoekopdrachten uitgevoerd worden met stem.

Ook Artificial Intelligence (AI) is iets om in de gaten te houden. AI kan bijvoorbeeld automatisch websites een beoordeling geven en bepalen welke sites waardevol zijn. En misschien wel de bekendste vorm: chatbots. Google zelf gebruikt al gretig gebruik van AI bij het beoordelen van websites.  

‘location based advertising’ is ook steeds meer in opkomst. Doordat er veel verschillende apparaten gebruikt worden om iets op te zoeken raadplegen we vaak lokale zoekresultaten, zoals ‘waar is de dichtstbijzijnde schoenenwinkel’, of ‘vegetarisch restaurant’. Door op lokaal niveau contact te houden met je doelgroep kun je optimaal meespelen.

Marketing-trends: mobiel betalen & smart speakers

Het is geen verrassing meer dat alles draait om het gemak voor de klant. Ook met betalingen zal er steeds meer worden ingespeeld op het gemak van de gebruikers. Steeds meer mensen laten hun portemonnee thuis wanneer ze een boodschap gaan doen. Vervolgens betalen ze dan met hun smartwatches en smartphones.

Ook smart speakers veroveren de markt. Marketeers willen natuurlijk inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Het is dan ook geen verrassing dat ‘advertising on smart speakers’ echt een ding aan het worden is. Men verwacht dat er in 2020 wereldwijd zo’n 200 miljoen huishoudens over smart speakers beschikken. Veel bedrijven hebben voice search in hun strategie geïmplementeerd om waardevolle inhoud aan te bieden aan hun klanten.

Videomarketing: Livestreams & interactieve video’s

Videomarketing is een vorm van marketing die steeds populairder wordt. 70% van de consumenten zegt dat ze al eens een video van een brand deelden. 52% van de consumenten zegt ook dat ze zekerder werden over een aankoop na het bekijken van een productvideo. Ook zegt 72% van de bedrijven dat hun conversies stegen door het gebruik van video. Zeker een interessante, en goedkope, trend om op in te spelen.

Livestreams en stories worden steeds belangrijker. Dit komt door de ‘ongefilterde’ manier van communiceren. Foto’s worden bewerkt tot perfect plaatje, maar kijkers willen liever echte en authentieke beelden zien. Bovendien bieden deze vormen van video’s en verhalen veel mogelijkheden tot interactie. Hiermee krijg je ook meer 1-op-1 contact met jouw (potentiele) klant.

Ook interactieve video’s maken een opmars. Hierbij bepaalt het gedrag van de kijker hoe de video verloopt en wat er in beeld komt. Zo zorg je er ook voor dat een kijker sneller bij de informatie komt die hij nodig heeft. Je kan ook elementen uit je video klikbaar maken. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld de producten uit een video meteen shoppen.

Webdesign-trends

Een trend op het gebied van webdesign is ‘Split Content’. En ja, dit is meer dan twee kolommen maken. Bij split content is het alsof je naar twee verschillende sites kijkt, die toch perfect op elkaar lijken aan te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je meer content kunt tonen zonder dat de bezoeker het overzicht verliest.

Trends op het gebied van content marketing - split content

Meer weten over contentmarketing? We helpen je graag met de optimalisering van jouw marketingactiviteiten. > Ga naar onze contactgegevens

Geschreven door: Guido Thijmensen

Guido is Digital Marketing Strateeg & Eigenaar van Digital Inside. Guido is dagelijks bezig met de dynamiek in de online wereld. Nieuwe tools, inzichten en oplossingen. Het zal Guido nooit vervelen om met de ideale mix van marketing tools meetbaar resultaat en online groei te behalen.

Reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.